قهوه سبز و خواص آن :

قهوه‌ سبز در واقع همان قهوه‌ خام می باشد که قبل از بو دادن مورد استفاده قرار می‌گیرد. رنگ سبز آن به دلیل کال و نرسیده بودنش بوده و قرص‌های مکمل یا نوشیدنی‌های قهوه‌ سبز، از این نوع دانه‌ قهوه تهیه می‌شوند. همچنین نسبت به قهوه‌ معمولی کافئین کمتری دارد. مزاج آن سرد و خشک است و می توان از نبات ، گلاب و یا زنجبیل به عنوان مصلح آن استفاده کرد. در مطلب زیر به خواص قهوه سبز اشاره می شود :

1- لاغری و تناسب اندام

کافئین مانع ذخیره‌ چربی‌ها شده، سطح انرژی در دسترس بدن را افزایش داده و باعث افزایش متابولیسم و سوخت و ساز در بدن و کاهش وزن می شود.

2- ضد فشارخون

قهوه‌ معمولی کافئین بیشتری دارد که فشارخون را افزایش داده و با مصرف آن انرژی، ضربان قلب و فعالیت سیستم قلبی و ‌عروقی شما افزایش می‌یابد، اما کلروژنیک اسید قهوه‌ سبز باعث کاهش فشارخون می‌شود.

3- سنگ کیسه‌ صفرا

کلروژنیک اسید موجود در قهوه سبز به عنوان صفراآور از تجمع صفرا در کیسه‌ صفرا جلوگیری کرده و مانع از تشکیل سنگ‌های صفراوی می‌شود. مصرف روزانه‌ قهوه سبز به دلیل اثرات آنتی اکسیدانی ریسک ابتلا به بیماری‌های صفراوی، سیروز کبدی و سرطان کبد را کاهش می‌دهد.

4- درمان دیابت

کلروژنیک اسید موجود در قهوه‌ سبز اثرات ضد دیابتی بیشتری نسبت به کافئین دارد. این ماده جذب گلوکز غذا توسط روده‌ها را کاهش و جذب گلوکز موجود در خون توسط  ماهیچه‌ها را افزایش می‌دهد. هر دوی این عوامل باعث کاهش گلوکز موجود در خون می‌شود و در نتیجه قند خون کاهش می‌یابد. همچنین کلروژنیک اسید با کاهش مقاومت سلول‌ها به انسولین منجر به افزایش جواب‌دهی سلول‌ها به فرمان انسولین می‌شود و با مهار تولید گلوکز در بدن اثرات ضد دیابتی خود را انجام می دهد.

 

  •   آب دم‏ کرده‌ قهوه سبز مدر و باز کننده‌ گرفتگى‌های عروق بدن است.
  •  عمل هضم را سهل و بواسیر، احتناق روده، یرقان، وبا و جذام را درمان مى‏کند.
  •   براى کسانى که خوابی زیادتر از حالت طبیعى دارند، مفید است و خواب آنان را متعادل مى‏کند.
  •  خشک‏ کننده‌ی رطوبات زیادى امعاء ‏و قابض بوده و در قطع بعضى اسهال‏ها موثر است.
  •   قهوه‌ سبز به همراه عسل براى درمان سرفه‌ بلغمى و سیاه‏ سرفه مفید است.
  •   قهوه‌ سبز نیز در تب‌هاى خونى، صفراوى و سوداوى در اوایل و بعد از بروز حصبه، آبله و تب مفید است.