10 غذایی که موجب رفلاکس اسید معده می شوند
سوزش سردل یا سوزش معده چگونه ایجاد میشود؟
سوزش سر دل به عنوان یک احساس سوزش دردناک که در ناحیه تحتانی قفسه سینه اتفاق می افتد، توصیف شود و هنگامی اتفاق می افتد که اسید معده به مری می رود.
به طور معمول ، اسید معده به دلیل سدی به نام اسفنکتر تحتانی مری نمی تواند به مری برود. این یک عضله حلقوی شکل است که به طور طبیعی بسته می ماند و معمولا فقط هنگام بلع یا آروغ زدن باز می شود.
با این حال ، در افراد مبتلا به رفلاکس معده، این عضله اغلب ضعیف می شود و یکی از دلایل ابتلا به ریفلاکس و سوزش معده است.
رژیم غذایی نقش مهمی در رفلاکس و اسیدی شدن معده دارد. بسیاری از غذاها می توانند عضله اسفنکتر تحتانی مری را شل کنند ، که باعث می شود غذا به مری برود و باعث سوزش معده شود.
در ادامه 10 ماده غذایی که می توانند باعث سوزش معده شوند ، آورده شده است.
-
غذاهای پرچرب
غذاهای پرچرب باعث سوزش معده میشوند. متأسفانه ، این شامل غذاهای سالم و مغذی مانند آووکادو ، پنیر و آجیل نیز میشود.
غذاهای پرچرب به دو روش می توانند باعث سوزش سر دل شوند :
در روش اول ، آنها ممکن است اسفنکتر تحتانی مری یا همان عضله ای را که به عنوان سدی بین مری و معده عمل می کند ، شل کنند. هنگامی که این عضله شل می شود ، اسید معده می تواند از معده به سمت مری خارج شده و باعث سوزش معده شود.
در روش دوم ، غذاهای پرچرب ترشح هورمون کوله سیستوکینین (CCK) را تحریک می کنند. این هورمون اسفنکتر تحتانی مری را شل کرده و باعث ریفلاکس اسید معده می شود.
علاوه بر این ، هورمون CCK غذا را به ماندن بیشتر در معده تشویق می کند تا بتواند بهتر هضم شود. متأسفانه ، این عمل خطر رفلاکس اسید معده را افزایش میدهد.
لازم به ذکر است که این فقط در مورد غذاهای سالم و غنی از چربی صدق نمی کند غذاهای سرخ شده و وعده های غذایی که چربی زیادی دارند را نیز شامل میشود.
-
نعناع فلفلی
این تصور در بین عموم وجود دارد که انوع مختلفی از نعناع مانند نعناع فلفلی و نعناع هندی شرایط هضم غذا را بهبود می بخشند. با این حال ، برخی شواهد نشان می دهد که این نوع از نعناع ها ممکن است باعث سوزش معده شوند.
یک مطالعه نشان داده است که دوز بالای نعناع فلفلی با علائم ریفلاکس اسید معده در ارتباط است.
با کمال تعجب ، نعناع اسفنکتر تحتانی مری را آرام نمی کند. در عوض ، محققان بر این باورند که نعناع فلفلی ممکن است با تحریک پوشش مری باعث سوزش سر دل شود.
مطالعه دیگری که روی بیش از 500 نفر انجام شد نشان داد که کسانی که روزانه چای نعناع فلفلی مصرف می کنند دو برابر بیشتر از افراد دیگر در معرض خطر سوزش معده قرار میگیرند.
همانطور که گفته شد ، شواهد محدودی در مورد ارتباط بین نعناع فلفلی و دل درد وجود دارد. اگر احساس می کنید نعناع فلفلی دل درد شما را بدتر می کند ، بهتر است از آن اجتناب کنید.
-
آب مرکبات
نوشیدن آب مرکبات در برخی موارد علائم سوزش سر دل را تشدید میکنند.
به عنوان مثال ، در مطالعه ای بر روی 382 فرد مبتلا به سوزش سر دل ، 67٪ از شرکت کنندگان پس از مصرف آب پرتقال دچار دل درد شدند.
در مطالعه دیگری که روی تقریباً 400 فرد مبتلا به سوزش معده انجام شد ، 73٪ پس از نوشیدن آب پرتقال یا گریپ فروت دچار دل درد شدند. یافته ها حاکی از آن است که میزان اسید موجود در آب مرکبات ممکن است عامل ایجاد کننده علائم رفلاکس معده و سوزش سر دل باشد.
با این حال ، هنوز بطور کامل مشخص نیست که آب مرکبات چگونه می توانند باعث سوزش سر دل شوند.
-
شکلات
شکلات یکی دیگر از عوامل شایع سوزش معده است.
مانند غذاهای پرچرب ، شکلات می تواند اسفنکتر تحتانی مری را شل کند و باعث شود اسید معده به مری برود و باعث دل درد شود. علاوه بر این ، شکلات از کاکائو ساخته شده است که حاوی هورمون شادی "سروتونین" است.
متأسفانه ، سروتونین اسفنکتر تحتانی مری را نیز شل میکند و به تشدید علائم رفلاکس معده کمک میکند.
در آخر ، شکلات همچنین حاوی ترکیبات تئوبرومین و کافئین است که هر دو می توانند اسفنکتر تحتانی مری را تحریک کنند.
-
غذاهای تند
غذاهای تند به اینکه سوزش سر دل را تشدید میکنند مشهور هستند.
آنها اغلب حاوی ترکیبی به نام کپسایسین هستند که سرعت هضم را کاهش میدهد. این بدان معناست که غذا مدت طولانی تری در معده می ماند ، که خود عامل سوزش معده است.
به عنوان مثال ، یک مطالعه نشان داده است که مصرف فلفل چیلی سرعت هضم را کند می کند.
علاوه بر این، غذاهای پرادویه ممکن است مری را که از قبل ملتهب شده است تحریک کنند و علائم سوزش معده را بدتر کنند.
بنابراین ، در صورتی که سوزش معده دارید، بهتر است مصرف غذاهای پرادویه را کاهش دهید.
-
نمک
مصرف نمک خوراکی یا غذاهای شور خطر ریفلاکس معده را افزایش می دهد ، که یکی از عوامل اصلی سوزش سر دل است.
به عنوان مثال ، یک مطالعه نشان داده است که افرادی که نمک خوراکی به وعده های غذایی خود اضافه می کنند 70٪ بیشتر از افرادی که هرگز نمک اضافه نمی کنند به ریفلاکس معده مبتلا میشوند.
با این حال ، هنوز کاملاً مشخص نیست که مصرف نمک چگونه ممکن است خطر ریفلاکس معده را افزایش دهد.
همچنین این احتمال وجود دارد که افرادی که غذاهای شور مصرف می کنند ، غذاهای سرخ شده و چربی بیشتری نیز بخورند. در این صورت ، این غذاها محرک احتمالی سوزش سر دل هستند.
-
پیاز
پیاز ، به ویژه پیاز خام ، عامل اصلی سوزش سر دل است.
مانند سایر مواد غذایی موجود در این لیست ، پیاز ممکن است اسفنکتر تحتانی مری را شل کند ، که باعث ریفلاکس اسید معده و بروز علائم سوزش معده شود.
در یک مطالعه ، افراد مبتلا به سوزش سر دل، در یک روز یک همبرگر ساده و یک روز دیگر همبرگر همراه با پیاز خوردند. خوردن همبرگر با پیاز ، در مقایسه با همبرگر بدون پیاز ، به طور قابل توجهی علائم سوزش معده را بدتر کرد.
علاوه بر این ، پیاز منبع غنی از فیبر قابل تخمیر است و ممکن است باعث آروغ زدن و مشکلات گوارشی شود که می تواند علائم ریفلاکس اسید را تشدید کند.
-
قهوه
برخی از افراد ممکن است هنگام نوشیدن قهوه دچار سوزش معده شوند. قهوه اسفنکتر تحتانی مری را شل می کند و سوزش معده تشدید میشود.
برخی مطالعات نشان می دهد که کافئین مقصر اصلی این ماجرا است. با این حال ، مطالعات دیگر اثرات کافئین را به تنهایی بررسی کرده و کشف کرده اند که ممکن است باعث ریفلاکس نشود. در این صورت ، سایر ترکیبات موجود در قهوه ممکن است مسئول این علائم باشند.
اگر قهوه موجب دل درد و رفلاکس اسید معده در شما میشود ، بهتر است از مصرف آن خودداری کنید یا میزان مصرف آن را کاهش دهید.
-
سودا و نوشیدنی های گازدار
سودا و نوشابه های گازدار نیز مقصر اصلی سوزش سر دل هستند.
تحقیقات نشان می دهد که این نوشیدنی ها ممکن است اسفنکتر مری را شل کنند و اسیدیته معده را افزایش دهند.
در یک مطالعه ، دانشمندان الگوی خواب بیش از 15000 نفر را مشاهده کردند و دریافتند که تقریباً 25٪ دچار سوزش معده شبانه هستند.
پس از تحقیقات بیشتر ، محققان دریافتند که ترش کردن و سوزش معده شبانه با چندین عامل از جمله نوشیدن نوشابه های گازدار ارتباط دارد.
مطالعه دیگری نیز نشان داد افرادی که نوشیدنی های گازدار مصرف می کنند 69٪ بیشتر در معرض ابتلا به علائم ریفلاکس مانند سوزش سر دل قرار دارند.
-
شیر
مردم معمولاً برای درمان سوزش معده از شیر استفاده می کنند. با این حال ، نوشیدن شیر پرچرب ممکن است علائم را بجای آنکه بهبود دهد، بدتر کند.
در حقیقت ، تحقیقات نشان می دهد که شیر کامل ممکن است تولید اسید معده را افزایش دهد و باعث ترش کردن معده شود.
در یک مطالعه بر روی 400 فرد مبتلا به سوزش معده ، تقریباً 38٪ علائم سوزش معده را پس از نوشیدن شیر پرچرب گزارش کردند. درواقع به احتمال زیاد ارتباط بین شیر پرچرب و سوزش معده به محتوای چربی شیر مربوط می شود.
اگر نوشیدن شیر باعث سوزش معده در شما می شود ، بهتر است از مصرف آن خودداری کنید یا میزان مصرف آن را کاهش دهید.
درمان سوزش معده با طب سنتی
-
شربت اکسیر مقوی معده
این شربت گیاهی فرآوره طب سنتی شرکت داروسازی نیاک میباشد که از گیاهان دارویی از جمله آلوبخارا، هل، زرشک، زنجبیل، زنیان، تمبرهندی، عسل مصفی و ... تشکیل شده است.
اکسیر مقوی معده نیاک به گونه ای طراحی شده است که معده را تقویت کرده و تهوع، سوزش معده و ریفلاکس را از بین میبرد. این فرآورده گیاهی طب سنتی همچنین اشتها را بهبود میبخشد و احساس پر بودن معده را از بین میبرد.
-
قرص ضد بلغم
غلبه بلغم و سردی معده یکی از دلایل اصلی سوزش و ریفلاکس معده است. قرص بلغم فرآورده ای کاملا گیاهی از شرکت داروسازی نیاک است که برای درمان انواع مشکلات گوارشی از جمله سوزش و ریفلاکس معده، نفخ و اسپاسم، ورم معده و .. توسط پزشکان طب سنتی تجویز میشود.
نکته : دارو های نام برده شده کاملا گیاهی و بدون عوارض جانبی هستند و دارای تاییدیه سازمان غذا و دارو میباشند.
برای آشنایی با مزاج بلغمی مقاله معرفی علائم و نشانه های مزاج بلغمی را مطالعه کنید.
غذاهایی که می توانند به درمان سوزش معده کمک کنند
در حالی که بسیاری از غذاها می توانند سوزش معده شما را بدتر کنند ، غذاهای مختلفی نیز وجود دارد که به تسکین علائم کمک میکند.
همچنین باید به این نکته توجه کنید که نخوابیدن بعد از وعده های غذایی و انجام ندادن فعالیت بدنی سنگین در کاهش ریفلاکس و سوزش معده نقش اساسی دارد.
در ادامه برخی از مواد غذایی معرفی میشوند که ممکن است به تسکین ریفلاکس اسید و سوزش معده کمک کنند :
-
زنجبیل
زنجبیل یک درمان طبیعی برای حالت تهوع و استفراغ است. گرچه شواهد محدودی در مورد اثرات زنجبیل بر سوزش معده وجود دارد ، اما ممکن است به کاهش ریفلاکس اسید معده نیز کمک کند.
-
موز و خربزه
این میوه ها به طور طبیعی اسید کمی دارند و اغلب برای کاهش ریفلاکس معده توصیه می شوند.
-
سبزیجات سبز
سبزیجات سبزی که به طور طبیعی دارای چربی ، اسید و شکر هستند ، از جمله لوبیا سبز ، کلم بروکلی ، اسفناج و کرفس.
-
بلغور جو دوسر
بلغور جو دوسر مملو از فیبر است که با کاهش ریفلاکس اسید معده مرتبط است. این فیبر تخمیری نیست ، بنابراین باعث آروغ زدن یا ریفلاکس نمی شود.
-
غلات و سیب زمینی
تحقیقات نشان داده است که مصرف غلات و سیب زمینی با 42٪ کاهش خطر ابتلا به ریفلاکس معده در ارتباط است.
نظر ثبت کنید